zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Weekendafsluiting A27 op 29 mei

7 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het weekend van 29 mei wordt de brug over de Merwede opnieuw geasfalteerd.  De weg wordt afgesloten tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem, van vrijdag 29 mei 21.00 uur tot maandag 1 juni 05.00 uur.

Rijkswaterstaat vervangt de slijtlaag van het asfalt van het beweegbare deel van de Merwedebrug bij Gorinchem. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden is de A27 tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni afgesloten. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd van maximaal 30 minuten.

De verschillende omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

(Brom)fietsverkeer
Tijdens de werkzaamheden is het fietspad aan de oostzijde van de Merwedebrug afgesloten. Voor het (brom)fietsverkeer wordt een omleiding ingesteld in beide richtingen via het fietspad aan de andere kant (de westzijde) van de Merwedebrug.
Veerdiensten

Rijkswaterstaat biedt extra vaarten aan op het veer Brakel en Herwijnen en het veer Kop van ’t Land. Kijk voor meer informatie op: www.veerdienstbiesbosch.nl en www.riveer.nl.

Openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden rijden buslijn 400 en 401 (van Breda/Oosterhout naar Utrecht) een andere route en stoppen daarom niet op de haltes Hank, Nieuwendijk en Sleewijk. Een pendelbus brengt en haalt de reizigers naar en van deze haltes naar Raamsdonkveer. Op Raamsdonkveer kunnen reizigers overstappen op de buslijn naar Utrecht. Op lijn 120 (van Werkendam via Sleeuwijk richting Gorinchem) en lijn 121 (van Wijk en Aalburg via Sleeuwijk richting Gorinchem) worden taxibusjes ingezet die de Merwedebrug via het fietspad mogen passeren. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl.

Weersafhankelijk
Het vervangen van de slijtlaag is zeer weersgevoelig. Daarom wordt uiterlijk vrijdagmiddag 29 mei 12:00 uur besloten of de werkzaamheden dat weekend doorgang kunnen vinden. Indien dit niet het geval is worden de werkzaamheden uitgevoerd in het reserveweekend. Het reserveweekend is van vrijdag 19 juni tot maandag 22 juni.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.