zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Waterschap Rivierenland zoekt versterking van dijkleger

10 april 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - Waterschap Rivierenland zoekt 34 personen (m/v) ter versterking van het dijkleger van het waterschap. Bij hoogwater op de rivieren komt het dijkleger in actie. Er zijn dan veel mensen nodig om het hoogwater het hoofd te kunnen bieden. Dijkposten worden ingericht, coupures worden gesloten en patrouillelopers houden de dijken minutieus in de gaten.

Het waterschap zoekt extra patrouillelopers. De reden is dat de patrouilles voortaan te voet worden gedaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat lopend patrouilleren veel betere resultaten geeft dan inspecties vanuit een rijdende auto.

Oren en ogen van het waterschap
Het dijkleger bestaat in totaal uit zo'n 300 personen. In de dijkbewakingsorganisatie zitten ook bewoners van het rivierengebied. Samen met waterschapsmedewerkers patrouilleren zij bij hoogwater op de rivierdijken. Zij zijn dan de oren en ogen van het waterschap. Zij geven tijdens de patrouilles over de dijken hun bevindingen door aan het waterschap. Aan de hand van deze informatie kan het waterschap de nodige actie ondernemen. Bij erg hoog water worden de dijken 24 uur per dag in de gaten gehouden. De dijkposten waarvoor het waterschap nog patrouillelopers zoekt zijn: Druten, Zaltbommel, Tiel, Sleeuwijk en de steunpunten in de Alblasserwaard.

Opleiding en training
De patrouillelopers krijgen een cursus dijkbewaking voor de nodige basiskennis. Daarnaast zijn er diverse praktijktrainingen. Opleiding en training vragen 10 uur per jaar. Hiervoor staat een kleine onkostenvergoeding. Een daadwerkelijke inzet bij hoogwater hangt uiteraard af van de waterstanden op de rivier.

Wat vragen wij van u?
•             woonachtig binnen het beheersgebied van Waterschap Rivierenland,
•             een goede kennis van het gebied en de dijken, 
•             een goede gezondheid en conditie,
•             bereidheid om te werken in avond en nacht.

Meer informatie
Voor meer informatie en een aanmeldingsformulier:  Hans Knotter, specialist Waterkeringen bij het waterschap.
Telefoon: 0344- 64 94 32
mobiel: 06- 10 13 13 26
E-mail: h.knotter@wsrl.nl

Lees meer over:

waterschap dijken dijkleger
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.