dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

CDA wil meer inspraak A27 voor bewoners en politiek.

8 april 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op woensdag 8 april was er een informatieavond over de A27 in Fort Altena. Een speciale avond waar de inwoners van Sleeuwijk en Werkendam werden geïnformeerd over de plannen van Rijkswaterstaat (RWS) voor de snelweg.

De avond begon met de opmerking dat alle aanwezigen inspraak hadden en dat alle ideeën zouden worden meegenomen. Een kleine nuance maakte dat veel inwoners het vertrouwen alweer verloren, zo laat CDA Werkendam weten. Het moesten kostenbesparende ideeën zijn. "Kostenbesparende ideeën in een plan waar al jaren aan gewerkt wordt. Een plan waarvan het budget de afgelopen jaren is teruggelopen van 2 miljard naar 837 miljoen! We zijn hier dus voor de punten en de komma’s.”

Kritisch vervolgt de partij: 'De aansluiting op de A27 bij Sleeuwijk werd een detail genoemd, dat later wel opgelost ging worden. Opmerking over geluidshinder en fijnstof werden doorverwezen naar de MER. (Milieu Effect Rapportage) Geen enkele toezegging om het mee te nemen in de planvorming.'

Inspraak
Het CDA wil dat er meer inspraak moet komen voor de bewoners en de politiek en niet dat de financiën leidend zijn in de planontwikkeling. Er zijn veel goede ideeën meegegeven aan RWS, meent de partij. 'Waardevolle ideeën voor de op- en afritten, ideeën die de geluidshinder terugdringen en het fijnstof probleem kunnen verkleinen! Ideeën die niet alleen de leefbaarheid van Sleeuwijk op peil houden maar ook voor de andere dorpen Nieuwendijk en Hank! Ideeën waar echt naar geluisterd moet worden!'

Het CDA zal regelmatig met RWS in contact treden om na te gaan hoe er samen met de inwoners deze ideeën gerealiseerd kunnen worden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.