donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

LokaalBelang oneens met plannen rond De Crosser

7 april 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De gemeente Werkendam wil sporthal De Crosser een boost geven, zodat de plaatselijke sporttempel nog eens twintig jaar mee kan. Lokaal Belang heeft daar een andere mening over en diende een amendement in: 'Werkendam heeft op korte termijn grote behoefte aan bouwgrond voor woningen.'

Bij de vaststelling van de begroting en het bijbehorende investeringsplan werd door de gemeenteraad besloten het krediet van ruim 1 miljoen voor de renovatie van de sporthal om te zetten van een A-krediet in een B-krediet. Dat wil zeggener wordt nog niet tot uitvoering van de renovatie overgegaan.

De reden voor de omzetting van dit krediet was “de onduidelijkheid die er bestaat omtrent hetgeen met de accommodatie staat te gebeuren.” LokaalBelang noteert: 'ln de raadsinformatiebrief  van 17-12-2014 zijn we geïnformeerd dat het college gelet op de huidige staat van sporthal De Crosser en uit financiële overwegingen opteert voor een verlenging  van de levensduur van de bestaande sporthal met twintig jaar, in plaats van de bouw van een nieuwe sporthal. Nu ligt dat voor als raadsvoorstel. Wij als Lokaalbelang zijn het daar niet mee eens.'Vervolgens stelde de partij een amendement op dat aan de andere fracties ter (mede) ondertekening werd aangeboden. De partij vindt onder meer de bouwkosten te hoog en ziet het plan als een spaak in het wiel rond noodzakelijke woningbouw. Door verplaatsing van de sportaccomodatie zou er bouwgrond ter beschikking kunnen omen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.