vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wim Daniëls op sjouw met boswachter en 14 dichters

21 maart 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op de eerste lentedag, zaterdag 21 maart, was dichter/schrijver Wim Daniëls te gast bij Stichting Poëzie land van Altena. Samen met de veertien regiodichters, boswachter Thomas van der Esch en Peter van Beek, directeur van het Biesbosch MuseumEiland, werd om half negen verzameld om onder leiding van Van der Esch een “Biesbosch Safari” te maken in de Noordwaard.

Dit allemaal zodat de dichters inspiratie op kunnen doen voor het inmiddels derde seizoen gedicht; de lente. Wim Daniëls schrijft zelf twee lentegedichten en jureert de lentegedichten van de regiodichters.
Het weer zat helaas niet helemaal mee; het was koud en het regende af en toe. Na afloop van de safari was er voor iedereen een uitgebreide brunch in hotel-restaurant De Brabantse Biesbosch. Tijdens de safari droeg Daniels onder andere een gedicht voor dat hij speciaal voor deze gelegenheid had geschreven. Ook tijdens de brunch droeg hij voor uit eigen werk.

Gedichten
In totaal maken de regiodichters allemaal vier gedichten voor de totaal 24 gedichten die nodig zijn. Deze worden dit najaar geplaatst op markante plekken langs wandelroutes in de Noordwaard. Behalve de gedichten van deze groep dichters worden er nog acht gedichten geplaatst van vier landelijk bekende dichters; dit seizoen dus twee gedichten van Wim Daniëls.

Dit project wordt georganiseerd door Stichting Poëzie Land van Altena in nauwe samenwerking met het ‘Biesbosch MuseumEiland’ en wordt mede mogelijk gemaakt door de cultuurraden van Aalburg, Woudrichem, Werkendam, Rabobank en het Prins Bernard Fonds.  
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.