donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Historische Vereniging krijgt fraaie genealogische collectie

20 maart 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op zaterdag 14 maart ontving de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. een bijzondere genealogische collectie, afkomstig uit de nalatenschap van Harry van Ekris.

De collectie werd overgedragen door Thijs en Wil van Oord uit Stadskanaal en Edward Crebas uit Laren. Via verenigingslid Nel van As kwamen we met hen in contact. Harry van Ekris was een achterneef van Thijs en Wil, en de partner van Edward Crebas. Jarenlang hield hij zich bezig met verzamelen van genealogische gegevens. Eerst van zijn eigen stamboom, de Van Ekris, later onder andere ook van de families Oldenburg en Van der Stelt waaraan hij gelieerd was.

Archiefmateriaal
Thijs van Oord vertelt: ‘Neef Harry heeft dit allemaal verzameld in een periode dat er nog niks digitaal beschikbaar was. Alles is uitgezocht met behulp van vele afschriften uit doopboeken en ander archiefmateriaal. Hij was niet alleen geïnteresseerd in de genealogische gegevens, maar ook in de verhalen. Die tikte hij uit op z’n typemachine en behoren ook bij de collectie.’

De Historische Vereniging is blij met het aangeboden materiaal en dankt de familie van Oord en de heer Crebas voor deze overdracht. We kunnen daarmee onze gegevens van de families Oldenburg en Van der Stelt compleet. (Historie Werkendam)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.