vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Bevrijdingsoptocht krijgt steeds meer vorm

11 maart 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Bevrijdingsoptocht op 2 mei begint steeds meer te leven in het dorp. ‘De stoet komt lekker op gang, steeds meer mensen worden enthousiast om deel te nemen’, stelt Jacco Damen van het Comité 70 Jaar Bevrijding enthousiast vast.

Naast tien legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, drie muziekverenigingen en enkele oldtimers doen meer dan tien lokale verenigingen met een creatieve bijdrage mee. Damen: ‘Nog steeds kunnen Werkendammers zich aansluiten bij de optocht. Elke bijdrage die te maken heeft met het thema ‘oorlog en bevrijding’ is van harte welkom.’

Legervoertuigenclub ‘Het Groene Virus’ zal met tien legervoertuigen uit het oorlogstijdperk meedoen. De muziekverenigingen Irene (Werkendam), Wilhelmina (Sleeuwijk) en Da Capo (Hank) lopen mee en treden op. Altena Road Runners zal over het C.P. van den Hoek-pad een estafette lopen en aansluiten bij de optocht.
De verenigingen OKK, Ouwe Drijverschuit, Shantykoor de Biesbosch, Tennisvereniging Werkendam, Sound of Joy, Biesboschzwemmers met Biesbosch Open Water Race en enkele leden van Watersportvereniging Werkendam leveren een creatieve bijdrage aan de optocht middels een eigen wagen of sketch. Verder rijden enkele oldtimers, minstens 70 jaar oud, mee in de optocht. Ze zijn van particuliere verzamelaars uit Werkendam en omgeving.
Tenslotte geeft een brandweerauto 1938 acte de presence. Deze auto is  als ‘reguliere’ auto afkomstig uit Engeland en is in 1945 door bevrijders omgebouwd tot brandweerauto.
 

Lees meer over:

70 jaar bevrijding
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.