zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe Biesbosch MuseumEiland maakt meters

9 maart 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - 'Meters maken' is een term die in de bouw wordt gemaakt als een bepaald project lekker opschiet. Dat is het geval bij de bouw van nieuwe Biesbosch MuseumEiland. De glazen wand van het restaurant zit er grotendeels in. Inmiddels is er ook begonnen met het weghalen van het zandlichaam voor brug 5.

Henk Kruithof, als bestuurslid betrokken bij het Biesbosch MuseumEiland (BbME), stuurde de redactie bijgaande foto's.

Open
De ontpoldering van de Noordwaard is de directe aanleiding voor de ontwikkeling van het Biesbosch MuseumEiland. In het kader van Ruimte voor de Rivier is besloten om in geval van hoog water het water van de Nieuwe Merwede door de Noordwaard zo snel mogelijk richting zee af te voeren. De 4.450 hectaren grote polder wordt hiervoor doorstroombaar gemaakt. Het museum komt door de ontpoldering op een eiland in de Biesbosch te liggen. De herinrichting van het gebied is voor het museum de fysieke aanleiding om een integraal plan voor het gebouw en het eiland te ontwikkelen dat past bij de huidige, duurzame ontwikkeling van de Biesbosch als nationaal park.

Het nieuwe Biesbosch MuseumEiland gaat medio juni weer open voor het publiek. Vanwege de complete nieuwbouw is het museum gesloten sinds 27 oktober 2014.

(Foto's Henk Kruithof)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.