vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

EHBO Dussen wint jaarlijkse EHBO-wedstrijd Kring Altena

5 maart 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - De jaarlijkse EHBO-wedstrijd van EHBO Kring Altena is gewonnen door EHBO Dussen. De organiserende vereniging was dit keer EHBO Vereniging Woudrichem. De locatie waar het allemaal gebeurde was Paardenpensionstal Het Lage Eind, aan de Oudendijk.

Instructeur Gerbrand Vel Tromp van EHBO Woudrichem had enkele pittige ongevalscenario's in elkaar gezet die door de Lotusslachtoffers van de Kring Waalwijk, aangevuld met enkele gastlotussen, voortreffelijk werden uitgebeeld. in de verschillende boxen. Ook vond een ongeval plaats op de tribune. EHBO Woudrichem laat weten: 'Het was een heel leuke en leerzame avond voor de wedstrijdploegen van Dussen, Veen, Wijk en Aalburg en Woudrichem.'

Nadat de wedstrijdploegen gespeeld hadden, kregen de leden van EHBO Vereniging Woudrichem, tezamen met andere bezoekers, de gelegenheid om dezelfde ongevallen ook een keer te behandelen. Niet voor de jury dus, maar gewoon als oefening. Zodoende werd er optimaal gebruik gemaakt van de Lotussen.

Winnaar
Bij een wedstrijd hoort natuurlijk ook een winnaar. EHBO Vereniging Dussen kwam dit jaar als grote winnaar uit de bus met 340 punten, op de voet gevolgd door Woudrichem (328 punten) en Veen (322 punten). Als vierde eindigde Wijk en Aalburg met 264 punten. De leidersprijs werd ook gewonnen door Dussen (34 punten). De bekers werden uitgereikt door wethouder Izak Koedoot van Woudrichem. EHBO Vereniging Dussen zal het district Brabant  / Limburg later dit jaar mogen vertegenwoordigen bij de landelijke EHBO-wedstrijd.

(Foto EHBO Woudrichem: voorbeeld van een oefensituatie. Een naar beneden vallende baal stro raakt een medewerker. Hij probeert deze nog af te keren en valt bewusteloos. Het slachtoffer heeft aan zijn onderarm een flinke wond. Zijn collega snelt van boven naar hem toe, verzwikt daarbij zijn enkel en klapt met zijn onderkaak tegen de trap.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.