dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Wethouder De Jong geeft gastles over watergebruik

4 maart 2015 (door WerkendamNet)

HANK - De leerlingen van de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in de gemeente Werkendam nemen deel aan het project Spraakwater. Een educatief project over duurzaamheid en bewustwording over alles wat met ons watergebruik te maken heeft. Donderdag 5 maart start het project in de Bolderik in Hank met een gastles. Wethouder Wim de Jong geeft de aftrap voor deze les.

Wim de Jong: “We zijn in zee gegaan met een organisatie die kinderen op een ludieke manier kennis laat maken met verantwoord watergebruik. Deze gastles is de start van een creatieve manier om kinderen te vertellen over het gebruik van water maar bijvoorbeeld ook over de werking van het riool”.

Cabaratesk
De gastles wordt gegeven door een waterdeskundige en is de voorloper voor een cabareteske voorstelling en workshops over alles wat met water te maken heeft. Van tsunami tot waterschaarste en van de werking van het riool tot de kraan thuis goed dicht draaien, alle onderdelen komen voorbij.
Met dit project krijgen de kinderen inzicht in hun eigen waterverbruik en het belang van verantwoord omgaan met ons (drink) water.  
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.