dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Kasteel Dussen biedt Vincent van Gogh subliem netwerkdecor

21 februari 2015 (door WerkendamNet)

DUSSEN / ALTENA - Quality time. Met dat predikaat mag Open Coffee Altena 17.0 zich zeker sieren. Kasteel Dussen was vanmorgen (12-2) voor een aantal uur het ultieme, historische netwerkdecor waar ondernemers van binnen en buiten de regio zich konden laven aan koffie de luxe en boeiende contacten. Vincent van Gogh voelde zich op het kasteel méér dan thuis en liet zich presenteren door twee burgemeesters en een wethouder. De organisatie stond als een huis waarvoor de credits naar gastheer Taste and More gingen, die werkelijk alles uit de kast had getrokken voor het 'aangenaam verpozen' van de 125 (een record) netwerkende ondernemers.

De deelnemende ondernemers kregen bij Kasteel Dussen letterlijk een 'warm welkom' door de vuurpotten op de loopbrug en de heaters op de binneplaats. Daarmee werd de netwerktoon hoog ingezet. Binnen, in de gewelfen van het regionale slot, was de sfeer van hetzelfde kaliber en kostte het menig ondernemer weinig moeite om contacten te leggen of zijn netwerkvragen te posten. 'Drie tot vijf nieuwe contacten', bleek als vanouds de uitdaging.

Vincent van Gogh 'Haak aan'
Het hoogtepunt tijdens het officiële gedeelte was de start van het Vincent van Gogh-jaar voor het Land van Heusden en Altena. Burgemeester Arie Noordergraaf van Woudrichem hield een gloedvol betoog over 'ondernemerskansen' en 'samenwerken in de regio'. Hij prees het Open Coffee-intiatief dat ook Vincent van Gogh een mooi platform bood. Noordergraaf gelooft in het concept, zo liet hij weten.
Met de onthulling van het logo en daarmee het motto 'Altena door de bril van Van Gogh' gaven burgemeester Sjoukje Haasjes (Werkendam) en wethouder Pim Bouman (Aalburg) het themajaar zijn vlammende start. De speciaal daartoe gemaakte videopromotie riep ondernemers op vooral 'aan te haken' en vanuit creativiteit mee te liften op het Van Gogh-thema. Immers Vincent van Gogh staat in 2015 internationaal en nationaal in een brede belangstelling. Vincent is hot. Wie mee wil doen, werd hartelijk uitgenodigd. 'Er zijn kansen voor méér recreatie, toerisme en cultuur', liet de promo weten. 'Doorkruis de streek en ontdek wat Vincent zou hebben gezien... Haak aan, zodat jij kunt zeggen: "Ik was erbij."'

Espresso
Aansluitend op de Open Coffee-meeting werd de eerste Espresso-sessie gehouden. Dat gebeurde in de sfeervolle Trouwzaal. Vanuit het jaarthema 'Hoe maak ik mijn netwerksessies effectiever' werden veertien ondernemers getriggerd na te denken over vragen als 'Wat is netwerken' en 'Waarom ga ik naar Open Coffee Altena. Wat is mijn doel?' Onderling ervaringen uitwisselen en kennis delen bleek daarbij de insteek.

De Espresso's zijn opgezet als pilot en worden dit jaar vijf keer gehouden, steeds aansluitend aan de netwerkbijeenkomst in een aparte ruimte. Iedere bijeenkomst heeft - binnen het jaarthema - zijn eigen vraagstelling. Aan het eind van de sessie kregen de deelnemers een zogenaamd Coffee Leutje mee met een aantal netwerktips.

Aanmelden
Ging deze eerste Espresso over 'de voorbereiding', de volgende sessie zal op 09 april (Fort Altena) gaan over het 'hoe', ofwel de uitvoering.

Wie wil netwerken en/of mee wil doen aan de Espresso-sessie geeft zich op via www.OndernemendAltena.nl.

Foto boven: Burgemeester Sjoukje Haasjes en wethouder Pim Bouman onthullen het Vincent van Gogh-logo.

Fotografe Lisette de Rade (Almkerk) maakte tevens onderstaande impressie van Open Coffee Altena 17.0

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.