zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Cheque voor Kika door inzameling taxusafval

30 januari 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Wethouder Machiel de Gelder van de gemeente Werkendam overhandigt maandag 2 februari een cheque van 609 euro aan Arjanne Brouwers, vrijwilligster bij de Stichting Kika.

Het bedrag is bij elkaar verzameld door inwoners van de gemeente die in het najaar speciaal hiervoor hun taxusafval gescheiden hebben aangeleverd bij de gemeentewerf.

Het initiatief voor het apart inzamelen van taxusafval komt van de stichting Vergroot de Hoop. Taxus bevat de stof taxol, dit is het hoofdbestanddeel van chemotherapie. Uit één m3 taxussnoeisel wordt één dosis taxol gewonnen.
De stichting streeft ernaar zoveel mogelijk inzamelpunten van taxusafval te realiseren en daarnaast zo veel mogelijk mensen te bewegen dit afval gescheiden aan te leveren.

Tweemaal steun
Werkendam heeft op de milieustraten een apart afvalpunt ingericht en diverse oproepen gedaan aan de inwoners om bij het snoeien van taxus ( buxus) het groen apart aan te leveren.
Dit heeft het mooie bedrag van ruim 600 euro opgeleverd. De afspraak tussen de gemeente en stichting Vergroot de Hoop is dat dit bedrag wordt gedoneerd aan een goed doel, gerelateerd aan de ziekte kanker. Op deze manier wordt de strijd tegen kanker dus twee maal gesteund.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.