donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Staartschutter John Keogh nu officieel geïdentificeerd

8 december 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Bergings- Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht liet maandag 8 december officieel aan de gemeente Werkendam weten dat de eerder gevonden stoffelijke resten bij de berging van het vliegtuigwrak van de Lancaster LM508, daadwerkelijk van sergeant John Keogh zijn. Met deze bevestiging is een einde gekomen aan een lange periode van zeventig jaar onzekerheid voor de familie Keogh.

Het bericht dat de gevonden resten inderdaad van de staartschutter zouden zijn, kwam weliswaar eerder al naar buiten, maar kon toen nog niet eerder officeel worden bevestigd door de gemeente. Nu is dat dus wel gebeurd.

Herbegraven
De gemeente overlegt nu met de nabestaanden over de vraag waar en wanneer de stoffelijke resten zullen worden herbegraven. De familie heeft bij eerdere gelegenheden al aangegeven de voorkeur te hebben voor een herbegrafenis in Werkendam. De gemeente werkt aan die wens graag mee: 'Mocht dat inderdaad de voorkeur blijven van de nabestaanden, werkt de gemeente daar graag aan mee opdat hij bij ons zijn laatste rustplaats kan vinden.'

(Foto Werkendam.net)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.