vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Woonzorgpark Sleeuwijk krijgt gestalte

24 november 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Nieuwe Es in Sleeuwijk blijft volop in ontwikkeling. Woonlinie ontwikkelt er een seniorencomplex met appartementen en woningen. Samen met de woningen die nu in diverse fasen gebouwd worden ontstaat er, rondom het nieuwe centrum, een compleet nieuwe woonwijk.

Wethouder De Gelder is zeer tevreden dat deze nieuwe ontwikkeling door Woonlinie in gang wordt gezet. “Het is voor ouderen van cruciaal belang dat zij in hun eigen dorp kunnen blijven wonen, ook als het allemaal wat minder gaat. We zijn dan ook erg tevreden met dit nieuwe plan. Natuurlijk is het jammer dat het Zorgkantoor geen nieuwe intramurale plaatsen toestaat in Sleeuwijk, maar daar hebben wij geen invloed op. Met de komst van deze nieuwe woningen is in ieder geval voor veel ouderen het kunnen blijven wonen in Sleeuwijk, gegarandeerd.”

Woonlinie heeft de locatie aan de Eikenlaan/Transvaal van woningbouwcorporatie Woonservice Meander dit jaar overgenomen en hiervoor een nieuw plan ontwikkeld. Mede door het wegvallen van de 24 intramurale plaatsen ( beleid Zorgkantoor) was een nieuw plan noodzakelijk. Het nieuwe plan bestaat uit drie delen. Een gebouw van 24 appartementen met een algemene ruimte, een rij van zeven woningen en een rij van tien woningen. De ruimte rondom de woningen en appartementen krijgt een groen karakter en wordt openbaar toegankelijk.

Wonen en zorg
De komende jaren is volgens het zorgkantoor geen toevoeging van intramurale zorgplaatsen noodzakelijk in de regio. De bouw van een verpleeghuis aan de Nieuwe Es is daarom niet mogelijk. Wel komen er speciaal voor ouderen ontworpen woningen en appartementen. In deze woningen en appartementen kan thuiszorg geleverd worden zodat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Pas wanneer er echt zware (verpleeghuis)zorg nodig is, voldoen de woningen en appartementen mogelijk niet meer.

Planning
In december dient Woonlinie de vergunningsaanvraag in bij de gemeente Werkendam. In de maanden na de jaarwisseling wordt het terrein bouwrijp gemaakt zodat in de tweede helft van volgend jaar de bouw kan starten. Naar verwachting worden de woningen en appartementen in de winter van 2015/2016 opgeleverd.

Op dit moment is er nog niet meer specifieke informatie over de huurwoningen en  appartementen te verkrijgen. Wel kunnen geïnteresseerden op een interesselijst geplaatst worden bij Woonlinie. Senioren die nu een koopwoning hebben maar in de toekomst een huurwoning of huurappartement overwegen, moeten zich  inschrijven bij het regionale woonruimteverdelingssysteem www.woongaard.com. Toewijzing van de appartementen zal gebeuren op basis van zorgbehoefte door middel van een woonzorgindicatie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.