vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Klimpark komt met verklaring na ongeval met tokkelbaan

20 november 2014 (door WerkendamNet)

HANK - Na het ongelukkige incident met de kabelbaan op de Kurenpolder in Hank, verscheen een meldlng op de website van Klimpark Biesbosch. Door onbekende oorzaak brak de kabel van de tokkelbaan (zipline) tijdens een teambuildingsessie. Het slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Wij gebruiken onze site op het moment enkel voor een belangrijke mededeling: Er heeft een ernstig ongeval plaats gevonden op onze locatie bij Klimpark Biesbosch waarbij één van onze klanten ernstig gewond is geraakt. Wij leven ten diepste mee met het slachtoffer en zijn familie.

Ondanks dat het klimpark nog vorige maand een uitgebreide TÜV keuring heeft ondergaan en er dagelijks checks worden uitgevoerd, heeft dit ongeval toch plaats kunnen vinden, wat we extreem betreuren. Wij doen alles aan de veiligheid en werken volgens de strengste normen.

Meer informatie kan er momenteel niet worden geven omdat de oorzaak nog onbekend is en het ongeval wordt onderzocht. Zodra er meer duidelijkheid is volgt er een persbericht.

Kabel
Het tokkelen boven het water was onderdeel van een recreatief teamuitje met collega's. Door nog onbekende oorzaak brak de kabel van de tokkelbaan. Het slachtoffer werd door het gewicht van de zware metalen kabel onder water getrokken. Met alle macht werd geprobeerd om hem weer boven water te krijgen. Dat lukte uiteindelijk door met behulp van een aanwezige graafmachine de kabel te liften. Hij werd door collega's uit het water gehaald en naar de kant gebracht. Ondertussen waren er twee ambulances gearriveerd. Aan de waterkant werden onmiddellijk levensreddende handelingen gestart. Het ambulancepersoneel kreeg bij de behandeling van het slachtoffer ondersteuning van een medische team van de traumahelikopter. De man is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.