donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Bewoners Sleeuwijksedijk moeten snel duidelijkheid krijgen

17 november 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber riep vandaag minister Schultz op om de dijkverlegging van de Sleeuwijksedijk definitief van tafel te halen. "Geef bewoners Sleeuwijksedijk snel duidelijkheid. Wat de ChristenUnie betreft gaat zowel de dijkverlegging als de ruimtelijke reservering van tafel", aldus het Kamerlid.

De Tweede Kamer debatteerde vandaag over het Deltaprogramma en de waterkwaliteit. Belangrijk aandachtspunt daarbij was de maatregelen die genomen moeten worden waar geen draagvlak onder de bevolking voor is. Dit is het geval in onder andere Varik, Maasdriel, Brakel en Sleeuwijk/Werkendam. Minister Schultz zegde toe dat ze de alternatieven die bewoners zelf aandragen serieus wil bezien.

Lobby
Samen met de enkele leden van de Vereniging Veilige Mooie Dijk waren de raadsleden Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie) en Anne Nieuwenhuis (Progressief Altena) vandaag aanwezig bij het debat. “Wij zien nu met eigen ogen hoe belangrijk een goede lobby is om het onderwerp onder de aandacht te houden van de minister. Het is goed om te zien dat dit Kamerlid echt oog heeft voor de gevolgen en hier ook aandacht voor vraagt” aldus één van de leden van de vereniging.

Carla Dik-Faber riep de minister tevens op om niet te lang te wachten met duidelijkheid en anders verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen. “De ruimtelijke reservering langs de Sleeuwijksedijk maar ook de onzekerheid die dat met zich mee brengt in tijd, omvang en impact werpt reeds nu al zijn schaduw vooruit, bijvoorbeeld bij de verkoopbaarheid van panden. De ChristenUnie dringt er bij u op aan om deze schaduwschade te erkennen en hiervoor van rijkswege een passende en adequate regeling te ontwerpen die de belangen van bewoners en bedrijven dient” aldus het Kamerlid.

(Foto: Hermen Vreugdenhil via Twitter: 'Onder de lunch met Vereniging Veilige Mooie Dijk de eerste termijn Debat Deltaprogramma reflecteren.' Foto Hermen Vreugdenhil)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.