donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Liniepadfestival krijgt vaste plek op kalender

11 november 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen maand september werd het derde Liniepadfestival gehouden. In en rond fort Altena en langs de wandelroute over het Liniepad konden bezoekers genieten van natuur, cultuur, historie en muziek. Ook de toekomst van het festival ziet er rooskleurig uit, vooral vanwege een financiële injectie van de provincie Noord-Brabant. Aldus het Biesboschstreeknetwerk.

Het voortbestaan van het festival is voor de komende drie jaren gegarandeerd. De organisatoren kunnen namelijk rekenen op een forse subsidie van de Provincie Noord-Brabant. In 2015 wordt in elk geval aandacht besteed aan 200 jaar Papsluis, één van de in totaal achttien inlaatsluizen van de Waterlinie. Ook wordt de komende jaren nadrukkelijk de verbinding gezocht met de Zuiderwaterlinie via de dichtstbijzijnde vestingstad Geertruidenberg.

Cultuur
Tijdens het Liniepadfestival kunnen bezoekers genieten van het schitterende landschap en van verrassende cultuur langs het Liniepad. Door middel van muziek, theater en allerlei vormen van landschapskunst worden verhalen, dromen en gedichten uitgebeeld. Dit alles met het doel om de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waarvan fort Altena een onderdeel is, op de kaart te zetten. (Biesbosch Streeknetwerk)

(Archieffoto Liniepad)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.