donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Derde editie Glazen Etalage tegen sexueel geweld

10 november 2014 (door WerkendamNet)

DUSSEN / HANK - Na het succes van de voorgaande twee edities hebben Ballegooyen Modes uit Dussen en Radio A-FM en Altena TV besloten om opnieuw De Glazen Etalage te organiseren. Opnieuw in de etalage aan de Molenkade 25 in Dussen. Dit jaar is de actie voor het Rode Kruis op vrijdag 12 en zaterdag 13 december.

Wat twee jaar geleden begon als een gloednieuwe actie, gebaseerd op het glazen huis van radiozender 3FM, is inmiddels een begrip in Het Land van Heusden en Altena. De eerste editie in 2012 was een daverend succes. Er werd 24 uur radio gemaakt met een opbrengst van ruim 11.000 euro. Vorig jaar ging De Glazen Etalage al open op vrijdagmorgen, waardoor er niet 24 uur, maar 33 uur non-stop radio én TV gemaakt werd. De teller liep op naar het ongekende bedrag van 14.000 euro.

Dit jaar zal de Glazen Etalage plaatsvinden op vrijdag 12 en zaterdag 13 december. Het radio –en tv spektakel start vrijdagmorgen om 09.00 uur en zal met een spetterende finale eindigen rond 18.00 uur op zaterdagavond. Dit jaar focust De Glazen Etalage zich, evenals de landelijke actie Serious Request in Haarlem, op meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Deze stille ramp treft en beschadigt jaarlijks miljoenen vrouwen.

Bedrijfs- en netwerkborrel
Nieuw dit jaar is dat er vrijdagavond, 12 december, vanaf 18:00 uur een netwerkborrel plaats zal vinden. Alle bedrijven uit Altena zijn van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje, een drankje en entertainment de werkweek af te sluiten. Tal van artiesten, regionale en nationale prominenten hebben hun medewerking al toegezegd voor De Glazen Etalage 2014.

Acties
Mensen die dat willen, kunnen in de aanloop naar de etalage al in actie komen. Rck Verhagen: 'Wij van Radio A-FM helpen jou dan met gratis reclame voor jouw actie vooraf en tijdens De Glazen Etalage. De eerste actie, een autowasactie, is inmiddels zelfs al een feit. Wie mee wil doen gaat naar www.glazenetalage.nl en noteert onder de knop Contactpagina zijn of haar aanmelding.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.