vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Toekomst hier Neffuh nog steeds onzeker

30 oktober 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Nog steeds is de toekomst van het bruine buurtcafe Hier Neffuh onduidelijk. Alle plannen en suggesties ten spijt. Afgelopen dinsdag zou de Werkendamse gementeraad het dossier ter tafel leggen. Helaas voor de uitbaters en de trouwe cafébezoekers werd het punt van de agenda gehaald.

Eén van de plannen is dat de bruine kroeg naar 't Honk gaat, in Sleeuwijk. Dat staat leeg. Op de plek van het voormalige jongerencentrum komt weliswaar een nieuwe brede school. Velen hebben twijfels of de combinatie school / buurtcafé wel een goede is. Met name het bestuur van de nieuw te bouwen Brede School heeft forse bedenkingen bij dit plan.

Zoektocht
Om de mix van belangen goed af te wegen mag wethouder Machiel de Gelder nu wat langer nadenken over de meest geschikte oplossing. Op 11 november aanstaande wordt het punt 'Hier Neffuh naar 't Honk' weer geagendeerd. Of er die avond dan ook besluiten genomen worden, is opnieuw afwachten.

De zoektocht om Café hier Neffuh op een andere lokatie onder te brengen duurt al enige jaren en wel vanaf het moment dat duidelijk werd dat de kroeg moest verdwijnen van het adres Esdoornlaan 8. Er zou immers een nieuw winkelcentrum komen, de Nieuwe Es. Zo zijn er al de nodige plannen geweest: het oude Rabobankkantoor, de voormalige Gall & Gall winkel, De Hoogjens, het scoutinggebouw en dan nu 't Honk. Ook was er een petitie en een heuse protestmars.

Wordt vervolgd dus...

Lees meer over:

café brede school hier neffuh
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.