donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Startschot campagne "Energie bewust, thuis besparen" in Nieuwendijk

7 oktober 2014 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Wethouders Machiel de Gelder en Peter van der Ven geven op vrijdag 10 oktober 2014, tijdens de week van de duurzaamheid, op basisschool De Regenboog in Nieuwendijk de lokale aftrap van de campagne ‘Energie bewust, thuis besparen’ in Nieuwendijk. De regionale energiecampagne van de gemeenten Bergen op Zoom, Moerdijk, Roosendaal, Werkendam  en Woensdrecht duurt twee maanden. De gemeente Werkendam zoomt dit jaar met de campagne in op de woonkernen Sleeuwijk en Nieuwendijk.

De lokale aftrap van de campagne in Nieuwendijk vindt plaats op vrijdag 10 oktober om 11.00 uur op basisschool De Regenboog, Hasselmanstraat 1, 4255 ZH in Nieuwendijk. Wethouders Machiel de Gelder en Peter van der Ven geven de leerlingen van groep 7/8 hun Braintrigger-opdracht mee waar zij de komende weken in groepjes aan gaan werken. Werken aan deze Braintrigger-opdracht stimuleert het analytisch en probleemoplossend vermogen van de leerlingen en zorgt tevens voor het breed uitdragen van de campagneboodschap.

Duurzaamheid
Tijdens deze week is de basisschool De Regenboog zeer actief met duurzaamheid. Installatiebedrijf Den Doorn BV uit Nieuwendijk organiseert in het kader van het veertigjarig bestaan een duurzaamheidsdag. De leerlingen van groep 5 t/m 8 gaan in deze week twee uur op bezoek bij dit bedrijf. Verder krijgen de groepen 1 tot enn met 5 een duurzaamheidspeogramma van SolarKids en Techxperience.
Op 10 oktober wordt de week van de duurzaamheid afgesloten met een duurzame verrassing  van Den Doorn BV en de lokale start van de campagne ‘Energie bewust, thuis besparen’ in Nieuwendijk.

Campagne
De gemeente Werkendam zoomt met de campagne in op Sleeuwijk en Nieuwendijk. De gemeente organiseert samen met basisscholen, het Voortgezet Onderwijs, woningstichtingen, verschillende lokale en regionale ondernemers en organisaties een Energiemarkt in Sleeuwijk én een Energiemarkt in Nieuwendijk. In Nieuwendijk vindt de Energiemarkt plaats op woensdag 12 november van 18.30 uur tot 21.00 uur in Dorpshuis Tavenu. In Sleeuwijk vindt de Energiemarkt plaats op maandag 24 november 2014 van 18.30 uur tot 21.00 uur in Dorpshuis De Bolderik in Sleeuwijk. Tijdens beide energiemarkten staat een actieve manier van bewustwording en informatievoorziening centraal. Het worden informatiemarkten met doeactiviteiten vóór de inwoners ván de inwoners van de betreffende woonkernen.

Boodschap
De centrale boodschap van de campagne ‘Energie bewust, thuis besparen’ is dat iedereen energie kan besparen in en rond de eigen woning. Thuis bewuster omgaan met energie is het startpunt van verandering. Vermindering van energieverbruik heeft tot gevolg dat er minder CO2 wordt uitgestoten, wat een positief effect heeft op milieu, natuur en leefomgeving. Bovendien verlaagt het de energierekening! In oktober en november wordt de campagneboodschap via diverse kanalen gecommuniceerd in West-Brabant.  

Gezamenlijk
‘Energie Bewust, thuis besparen’ is een gezamenlijk initiatief van de vijf gemeenten in samenwerking met lokale woningstichtingen, (bewoners) organisaties, ondernemers en onderwijs. Aan de invulling werken regionale en lokale partners mee die actief zijn op het gebied van energie en besparing.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.