zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Borden en spandoeken: hoe zit dat ook alweer...

3 oktober 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - 'Aankondigingsborden, spandoeken en tijdelijke wegwijzers. Wat zijn de spelregels?' De gemeente Werkendam legt het allemaal nog een keerte uit in onderstaand artikel.

Voor het ophangen en wegzetten van aankondigingborden, spandoeken en tijdelijke wegwijzers zijn een aantal regels vastgesteld. Als u zich aan deze  voorwaarden houdt, dan heeft u geen vergunning nodig. Wilt u hier van afwijken, dan heeft u wel een vergunning nodig!

In de regels staan de plaatsen genoemd waar de aankondigingborden en wegwijzers /of activiteiten mogen worden geplaatst, wat de toegestane afmetingen zijn en tijdens welke periode u deze mag plaatsen. Uiteraard mag u deze niet neerzetten voor verkeersborden e.d.

Algemene regels

Wilt u een evenement of activiteit promoten? Dan mag u zonder vergunning een aankondigingsborden of een spandoek aanbrengen tussen de bevestigingspalen bij de entree van de kern waar het evenement plaatsvindt. Het mag daarbij echter niet gaan om een evenement en/of activiteit dat behoort tot de gebruikelijke commerciële uitoefening van een beroep, bedrijf of dienst.  Op de dag voor het evenement mag u wegwijzers naar uw evenement toe plaatsen.

Dijkgraaf den Dekkerweg

In de brug aan de Dijkgraaf den Dekkerweg zijn haken aangebracht, waar u een spandoek aan kunt bevestigen. Deze haken zijn geplaatst op een afstand van 50 cm. van elkaar, houd hier rekening mee bij het bepalen van de grootte van uw spandoek. Spandoeken mogen niet meer rechtstreeks in het hout van de brug worden bevestigd! Ook mogen er geen andere hulpmiddelen worden gebruikt, zoals houten latten e.d. om de spandoeken te bevestigen.

Kosten worden verhaald

Tot slot wordt in de nadere regels aangegeven dat in geval van hinder, schade of het niet tijdig verwijderen van de aankondigingborden, spandoeken en/of wegwijzers de kosten zullen worden verhaald.

De  regels over de aankondigingsborden en spandoeken zijn raadpleegbaar via de website van de overheid. Klik achtereenvolgens op ‘lokale regelingen’ (onder overheidsinformatie), tab ‘uitgebreid zoeken’, selecteer een gemeente (Werkendam). Aan de hand van een of meer zoekcriteria kunt u de betreffende regeling vinden. De digitale publicatie is vanaf nu de officiële publicatie.

Soort

Maximale afmeting

Plaatsing

Duur plaatsing

Aankondigingsbord

A0

Woonkern waar evenement/activiteit plaatsvindt tussen de palen op de grond

2 weken voor aanvang – en 3 dagen na afloop van evenement/activiteit

Spandoek

5 meter

Woonkern waar evenement/activiteit plaatsvindt tussen de palen bij entree woonkern

2 weken voor aanvang – en 3 dagen na afloop van evenement/activiteit

Wegwijzers

A3

Naar de locatie

24 uur voor aanvang en 24 uur na afloop van evenement/activiteit

Spandoeken

Veelvoud van 50 cm

Bruggetje Dijkgraaf den Dekkerweg aan de daartoe bestemde bevestigingshaken

1 week voor aanvang – tot 3 dagen na afloop van evenement/activiteit

A27 locatie de Tol

De huidige locaties op de kruispunten vanaf de A27 (de Tol)  mogen niet langer gebruikt worden voor het plaatsen van aankondigingsborden, in verband met de (verkeers)veiligheid.

Wel kunt u vergunning aanvragen voor het plaatsen van een in het talud bij de Schans/ de Tol in Werkendam. Deze locatie dient u te bereiken vanaf de Schans. Borden die hier zonder vergunning worden geplaatst, worden verwijderd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.