vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Leerlingen PCB De Regenboog lezen voor tijdens Nationale Voorleeslunch

20 september 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Bibliotheek CultuurPuntAltena doet mee aan Internationale Dag van de Ouderen. Op woensdag 1 oktober wordt er tijdens de Nationale Voorleeslunch in heel Nederland voorgelezen aan ouderen. In de nieuwe bibliotheek van Nieuwendijk (de Bibliotheek CultuurPuntAltena) wordt dit gedaan door leerlingen van de PCB De Regenboog.

Dit feestelijke evenement vindt plaats in het kader van de Internationale Dag van de Ouderen. Samen met de Leescoalitie* (landelijke organisatie achter de Nationale Voorleeslunch) wil de bibliotheek laten zien, dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. Zie www.bibliotheekaltena.nl en www.nationalevoorleeslunch.nl.

Internationale Dag van de Ouderen
De Verenigde Naties hebben 1 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen. Thema’s die op deze dag centraal staan, zijn onder meer de kwaliteit van ouderenzorg, maar ook uitsluiting en eenzaamheid. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren en boeken brengen verhalen binnen en roepen herinneringen op.

Voorlezen: ook aan huis!
Wie herinnert zich niet het plezier van voorlezen van vroeger? Gespannen luisteren naar voorlezer of verteller … de meesten hebben er fijne herinneringen aan. Als u niet meer zelf kunt lezen en u wilt blijven genieten van verhalen, komt de bibliotheek naar u toe! In het kader van het project “Brabant gaat VOORlezen” heeft de Bibliotheek CultuurPuntAltena een aantal enthousiaste vrijwilligers die bij u thuis of op uw kamer in een zorginstelling komen voorlezen.

Kent u iemand die voorgelezen wil worden? Nadere informatie bij: Tryntsje van Vessem, De Bibliotheek CultuurPuntAltena, tel. 0183-501983, email: t.vanvessem@bibliotheekaltena.nl.

Zie ook De Agenda van Werkendam.net...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.