donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Nieuw informatiebord laat wandelaars en fietsers regio ontdekken

8 september 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK / ALTENAREGIO - Wandelen en fietsen aan de hand van bakens en niet via de alom bekende knopppunten. Afgelopen donderdag werd door wethouder Wim de Jong een fors informatiebord onthuld. Het toeristische infobord staat bij Theetuin Binnen & Buiten, Kerkeinde 14 in Sleeuwijk.

De plattegrond op dit bord toont de natuurgebieden en toeristische trekpleisters in de omgeving. Dus wie de wandelschoenen aantrekt, kan eropuit. Van baken naar baken. Maar er is meer. Ook de fietsroutes zijn te rijden aan de van deze bakens in het landschap. Bakens zijn onder meer de forten, kastelen en molens in Altena, alsook de vesting van Woerkum en uiteraard de natuurgebieden in de regio. Op de plattegrond zijn de bakens letterlijk leidend. Met nadere woorden: mensen kunnen de wandel- en fietsknooppunten in de afgebeelde routes links laten liggen. De aandacht wordt zo veel meer gefocused op het landschap en de kans is groot dat wandelaars en fietsers nu (eerder) bijzondere plekjes ontdekken, zo is de verwachting.

Ontwerp
Buro Glaap, Ontwerpburo voor Grafische en Cartografische Vormgeving, tekende voor het ontwerp. Bij de onthulling waren ook ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties aanwezig die op een of andere manier iets met toerisme en recreatie te maken hebben.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.