vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

'Uitverkoren' van YrroS! beleeft premiere in Sleeuwijk

11 augustus 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Het stuk 'Uitverkoren' , een absurdistische komedie van experimenteel theater YrroS!, gaat in premiere in Sleeuwijk aan 't Zand. Het is hun derde stuk.

YrroS! is gestart in 2011 en samengesteld uit ervaren amateurspelers die struk voor stuk intensief bezig zijn met allerlei vormen van theater. Zij schuwen het experimentele theater niet en vinden het heerlijk om samen met professionals te kneden en bouwen aan avontuurlijk en verfrissend theater. Dat doet men via een eigen, creatieve inbreng in zowel script als mise en scène.

De spelergroep varieert per seizoen en wordt samengesteld op basis van een auditie aan de hand van de rollen uit het met de regisseur gekozen stuk. Samen vormt de groep een kleurrijk ensemble dat het leuk vindt om onze verschillende achtergronden en ervaringen aan elkaar te koppelen en van elkaar te leren.
Op de site van de groep valt te lezen: 'We zijn niet bang fouten te maken in dit proces. Geen ‘sorry’, maar ‘yrros!’, het tegenovergestelde. We staan voor ons eindresultaat waar we geïnspireerd als groep aan bouwen en dat we graag delen met een gevarieerd publiek.'

Première op buitenlocatie
De première is op 31 augustus op een mooie buitenlocatie in de Sleeuwijkse natuur en de groep eindigt ‘Uitverkoren’ als onderdeel van een mooi nieuw theaterconcept in de Woudrichemse Vesting.

Voor meer info check de Agenda op Werkendam.net...

NB: De voorstellingen van 26 oktober en 9 november in Woudrichem staan in De Agenda op Woudrichem.net...

Lees meer over:

toneel premiere theater Yrros
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.