donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Werkendam hanteert nieuw maaibeleid

10 juli 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De gemeente zorgt voor het maaien van de wegbermen. Hoe vaak de bermen worden gemaaid en de manier waarop, is verschillend. Vanwege  de noodzakelijke bezuinigingen is het maaibeleid in 2014 versoberd. De bermen worden  2x per jaar gemaaid  in de maanden juni en september/oktober. Er wordt onderscheid gemaakt tussen maaien langs A-sloten (watergangen) en langs B-sloten.

A-sloten

A-sloten zijn de hoofdwatergangen in het buitengebied en deze zijn belangrijk voor de waterhuishouding in dat gebied. Deze bermwatergangen liggen bijna altijd langs agrarische gronden. Om de doorstroming van (overtollig) water te bevorderen worden deze watergangen 2 x per jaar helemaal schoon gemaakt en gemaaid (vanaf de platte berm en slootkant talud tot de waterlijn).
In de zomermaanden ontvangt de gemeente het slootveegsel op de berm, vanwege de groei van agrarische producten op het land.
In het najaar ontvangt de aangrenzende eigenaar het slootveegsel.

B-sloten

B-sloten zijn bermsloten die hemelwater afvoeren. Deze sloten worden 1x per jaar in het najaar schoon gemaakt.

Het maaien gebeurt 2 x per jaar. Bij de eerste maaibeurt wordt 1 a 1,5 m uit de kant van de weg gemaaid; het overige gedeelte van de berm en talud wordt dan tijdens de tweede maaibeurt in zijn geheel gemaaid.

Wilt u meer informatie?
U kunt dan contact opnemen met de heer B. van den Heuvel, telefoonnummer (0183) 507 332.

Lees meer over:

maaien sloten schoonmaken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.