vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Criminaliteit daalt door preventie

8 juli 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vorig jaar installeerde ondernemersvereniging Bruine Kilhaven slagbomen en kentekenregistratiecamera's om zo het industrieterrein beter te beveiligen en vandalisme te ontmoedigen. De ondernemersvereniging, Gemeente Werkendam, Rabobank Altena en Interpolis trokken samen op om dit te realiseren. Dat deze preventiemaatregelen hun vruchten afwerpen mogen duidelijk zijn. Het aantal inbraken is gedaald.

Vrijdag 13 juni reikte Henk Clement, adviseur Collectieve Beveiliging Bedrijventerreinen bij Interpolis een cheque ter waarde van € 2.213,96 uit aan Wim Klootwijk, voorzitter van ondernemersvereniging Bruine Kilhaven. Naast het realiseren van beveiliging op het bedrijventerrein had de samenwerking tussen de ondernemersvereniging, Rabobank Altena en Interpolis ook een interessant financieel voordeel. Als gevolg van een minimaal aantal schademeldingen, in het afgelopen half jaar, heeft Interpolis weinig uitgekeerd. Dit resulteerde vervolgens in een tegoed dat de ondernemersvereniging in kan zetten voor nieuwe beveiligingsdoelen.

Samen sterker
"Rabobank Altena kan, als lid van de ondernemersvereniging, naar de vergadering gaan en de tijd uitzitten of actief meedenken. Voor dat laatste kiezen wij. Dat je als bank helpt met het succes van je ondernemersvereniging. Samen staan we sterk. We hebben als bank veel ervaring met samenwerkingsprojecten," vertelt Peter Segers, directeur Bedrijven. Elders heeft Rabobank naast de collectieve beveiliging van bedrijventerreinen, parkmanagement op de rit gekregen en geholpen om groenvoorzieningen te realiseren. "Wij delen graag onze kennis en kunde met ondernemersverenigingen waar ook deze issues spelen."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.