vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Dichters gevraagd voor tweede japoezzziea

17 april 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Na een geslaagde eerste editie in 2013 kon het eigenlijk niet uitblijven. Dinsdagavond 3 juni organiseert het Nederlands Dichters Podium ter afsluiting van het seizoen de tweede Japoezzziea in de bibliotheek aan de Gedempte Haven 17 van Werkendam. Het programma begint om 19.45 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Halverwege de avond is er een pauze.

Dat dichters gedichten voordragen is op zich niets bijzonders. Dat wordt het wel als tegelijkertijd een jazzband daar passende muziek bij gaat spelen. Er ontstaat een kruisbestuiving, die zowel aan de gedichten alsook aan de muziek een meerwaarde voegt.

Dichters die afgelopen jaar hebben meegedaan weten dat het ook voor de dichter een extra uitdaging is om het ritme en de snelheid van het voordragen te laten samenvloeien met de muziek. Tonen en woordklanken smelten samen, een fantastische ervaring! Niet alleen voor de muzikanten en de dichters, maar zeker ook voor de toehoorders. Publiek wordt dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om dit speciale evenement mee te maken.

Aanmelden
Er zijn al enkele aanmeldingen binnen, maar er is nog voldoende plek. Dichters worden hierbij uitgenodigd om zich aan te melden. Per dichter krijg je maximaal 5 minuten om twee of drie gedichten voor te dragen. Stuur deze (niet heel korte) gedichten naar info@marcelvaandrager.nl en meldt daarbij per gedicht wat voor muziek daarbij gewenst is. Er moeten geen titels of muziekstukken worden genoemd. Snel, langzaam, gedragen, vrolijk, droevig, country, pop, etc. is voldoende. Zo kan de band zich in enige mate voorbereiden. En reken maar dat het dan nog moeilijk genoeg zal zijn! De dichters moeten er bij het voordragen extra op letten dat er wat langzamer dan gebruikelijk voorgedragen moet worden. Het moet een symbiose worden, dus ook de dichter moet inspelen op de muziek.

Na 15 mei horen de dichters of ze mogen voordragen. Marcel Vaandrager van het dichterspodium: ’We hopen iedere aanmelding te kunnen honoreren, maar we hebben een beperkt aantal plaatsen. Er zit nog wel een klein beetje rek in het programma, maar op een gegeven moment is vol echt vol’.

Gratis
De toegang en meedoen is gratis. Inloop vanaf 19.15 uur met een gratis kopje koffie of thee. In de laatste week van mei staat het programma op www.nederlandsdichterspodium.nl .

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.