zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Zilveren CDA-speld voor 32 jaar raadslidmaatschap

12 april 2014 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Cees Schalken (68 jaar) uit Dussen heeft donderdagavond tijdens de CDA-ledenvergadering van de afdeling Werkendam een zilveren CDA-speld in ontvangst genomen. Hij kreeg de speld toegekend voor zijn bijzondere verdienste voor het CDA. Maar liefst 32 jaar lang was hij onafgebroken raadslid voor het CDA. In 1982 werd hij voor het eerst geinstalleerd als raadslid in de gemeente Dussen. Na de herindeling werd hij in 1997 raadslid voor de gemeente Werkendam.

Vanwege zijn lange staat van dienst mocht hij het eremetaal in ontvangst nemen. Als die jaren als raadslid heeft hij zich ingezet voor het CDA, ook bij verkiezingscampagnes werd nooit tevergeefs een beroep gedaan op hem. Schalken was voor een echte volksvertegenwoordiger, altijd actief in het verenigingsleven en als vrijwilliger. Zo stond hij midden in de samenleving. Bij de speld kreeg Schalken tevens een persoonlijke brief van de CDA partijvoorzitter Ruth Peetoom, die hem bedankt voor zijn jarenlange inzet.

Afscheid
Tijdens de ledenvergadering werd tevens afscheid genomen van de raadsleden Arie van Driel en Douwe Altena die niet werden herkozen. Arie van Driel werd bij zijn afscheid als raadslid tevens benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Hij was twee periodes raadslid voor het CDA in de gemeente Werkendam; van 1978-1986 en van 2008-2014.

(Op de foto Cees Schalken, terwijl hij de speld krijgt uitgereikt van secretaris Hannie Visser-Kieboom)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.