vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Europarlementariër bezoekt Biesbosch

3 april 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / ALTENA - Europarlementarier Lambert van Nistelrooij (CDA) bezoekt vrijdag 11 april het  Agrarisch Biesbosch Collectief. Van Nistelrooy is voormalige gedeputeerde in Brabant en inmiddels tien jaar lid van het Europees parlement. Zowel in 2011 als 2012 werd Van Nistelrooij gekozen tot “Europarlementariër van het jaar voor Regionale Ontwikkeling’. Het werkbezoek staat in het teken van het agrarisch natuurbeheer.

Het werkbezoek in Werkendam staat onder leiding van de agrarische natuurvereniging Altena Biesbosch. Om 12.15 uur wordt Van Nistelrooy ontvangen in de bouwkeet van de combinatie Noordwaard aan het Steurgat, waar uitleg gegeven wordt over waterbeleving door Peter van Beek, directeur van het Biesboschmuseum.

Streekgebonden zaligheden
Daarna wordt het bezoek afgesloten bij de Fruitschuur in Werkendam met korte uitleg door Peter Oostveen over de missie van het bedrijf in relatie tot natuur en de regionale streekproducten met als sluitstuk ‘een proeverij van streekgebonden zaligheden’. Om 14.00 uur wordt het bezoek afgesloten. Het begint om 10.00 uur.
 

(Foto Werkendam.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.