Alles over Werkendam...

Column

Bedankt van Showkorps Wilhelmina (maandag 17 juli 2017)

Afbeelding bij Column: Bedankt van Showkorps Wilhelmina

81,25… zomaar een getal. Een jaar geleden werd er getwijfeld of wij ons überhaupt wel moesten mengen in de strijd op het WMC. Het ledenaantal liep terug, Wilhelmina zat in een dip. Desondanks is er de beslissing gemaakt om toch te gaan, 16 juli werd onze dag. Een omslagpunt? Misschien wel. Daar waar de conjunctuur omslaat en een land zich weer in economische groei bevindt, begon Wilhelmina ook weer te bouwen. Met 100, nee 120 procent inzet van leden en instructie werd toegeleefd naar die ene zondag, dat ene moment, 16 juli 2017.

De spanning en adrenaline aan de startstreep zijn voelbaar. Eerste bocht naar links, meteen corrigeren. Dynamiek, dynamiek, dynamiek. De ‘Wilhelminacounter’, yes iedereen stapt op tijd weg. Oei daar is een rijtje net niet recht. Halt houden voor de jury, de tambour-maître groet en dat was het dan. De ontlading achteraf is onvergetelijk. Wauw!

Uiteraard is er de teleurstelling na het horen van de punten. Later komt het besef. Dat clubje uit het kleine Brabantse dorpje Sleeuwijk haalt toch maar weer hun zesde gouden medaille op rij. Het was een dag, een periode, van een lach en een traan, van gezelligheid en verbondenheid. Leden, Michèl, Corné en een ieder ander die betrokken is geweest, BEDANKT!

81,25… zomaar ONS gouden getal.

Ook een dankwoord voor allen die het afgelopen half jaar weer betrokken zijn geweest bij onze vereniging. Vrienden, sponsoren, supporters, reacties op social media; het doet ons goed. Gezamenlijk blijven we bouwen aan deze prachtige vereniging. Wij gaan genieten van een verdiende vakantie, en vooruitkijken naar wat komen gaat. Taptoe Sleeuwijk, een open repetitie en een nieuwe show. Fijne vakantie!

Showkorps Wilhelmina


Andere columns


Zoveel hoofden, zoveel zinnen. 
De column op Werkendam.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

De meningen hoeven niet noodzakelijkerwijs te sporen met die van de redactie.