Alles over Werkendam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open dag Waterschap Rivierenland'
13mei

Activiteit in Werkendam: Open dag Waterschap Rivierenland

Zaterdag 13 mei 2017 vanaf 10:00 uur.

SLEEUWIJK - Op zaterdag 13 mei organiseert Waterschap Rivierenland een Open Dag op diverse locaties in het gebied. Tussen 10.00-16.00 uur is iedereen van harte welkom. Een unieke kans om van dichtbij te beleven wat het waterschap doet. Kijk op www.waterschaprivierenland.nl/opendag voor het programma in de buurt.

Zuiveringen en gemalen
De rioolwaterzuivering in Sleeuwijk is open. Ook gemalen in Kinderdijk, Hardinxveld-Giessendam, Zoelen en Nijmegen openen hun deuren. Er zijn rondleidingen en demonstraties over onder andere dijkbewaking, maaiboten, noodpompen en muskusrattenbeheer. Het kantoor in Tiel staat in het teken van klimaat. Er zijn rondleidingen door het kantoor en naar de Centrale Regiekamer. Bezoekers kunnen vragen stellen aan bestuurders of ideeën opdoen om  een klimaatbestendige tuin te ontwerpen. Ook worden diverse innovatieve ontwerpen getoond en laat het waterschap zien wat het doet aan duurzaamheid.

Kinderen en jongeren
Voor kinderen zijn er leuke en leerzame activiteiten op de rioolwaterzuiveringen. Voor de kleuters is er het spel ‘Wat hoort er niet in de sloot?’, 6-12 jarigen kunnen meedoen aan de Waterspaarders-workshop en hun eigen shampoo-etiket ontwerpen. 12-plussers kunnen het Rioolspel spelen.

Ook het hoofdkantoor in Tiel biedt allerlei kinderactiviteiten, zoals een waterbelevingstafel en waterdiertjes zoeken met een schepnetje. Op deze locaties is een springkussen aanwezig en kunnen kinderen zelf popcorn maken.

Kijk voor meer informatie op www.waterschaprivierenland.nl/opendag. 

Contactinformatie:
Locatie: Sleeuwijk
Organisator: Waterschap Rivierenland


Deel dit bericht met je vrienden!